Sissi Panzió

Címlap » Vonyarcvashegy » Vonyarcvashegyi szállások » Sissi Panzió » Adatlap

Nagyításhoz kattintson a képre!

Kedvezményes ajánlatok

Akciós hétköznapok
-10%
Szállás ellátás nélkül - hétköznap 2 éjszaka, ellátás nélkül 2019-08-01 - 2019-09-30 között - Balatoni strand 100 m
4 500 Ft /fő/éj-től
Akciós üdülés
-10%
Szállás ellátás nélkül - üdülés 2 éjszaka, ellátás nélkül 2019-08-01 - 2019-09-30 között - Balatoni strand 100 m
4 500 Ft /fő/éj-től
helyszín
 • Balaton (közvetlenül a Balaton partján)
szolgáltatások
 • Általános szolgáltatások
  Kutya, macska bevihető, Kert, Zárt parkoló
 • Szolgáltatások a szobában
  Fürdőszoba, TV, Internet csatlakozás, Hűtőszekrény

Sissi Panzió

A Sissi Panzió közvetlenül a Balaton partján, a környék legszebb strandjával szemben helyezkedik el. A panzióban 12 igényesen kialakított franciaágyas, fürdőszobás, TV- vel ellátott szoba, továbbá közös étkezőhelyiség, Plazma TV és önellátásra berendezett konyha várja vendégeinket. A Panzió közvetlen szomszédságában lévő éttermek étkezési lehetőséget biztosítanak, ahol üdülési csekket is elfogadnak. A Panzió udvarán az autók biztonságos parkolása is megoldott.

Vonyarcvashegy nevezetességei:


Balatoni halászok emlékműve
1999-ben létesült a Balatoni Halászok parkja, amely a turisták kedvelt emlékfotó készítő helyévé vált.


Cseri kapu (Erdőkapu)
Egy természetes (csertölgyekkel szegélyezett) kapuzat bejáró a vonyarci Cseri erdőbe. Itt ágazik el az út háromfelé, de egyenesen haladva a Cser völgyben a Büdöskúti pusztára vezet fel a zöld turistajelzés.


Csónakkikötő
A strand tőszomszédságában a helyi Aranyhíd Horgászegyesület működteti a 70-80 csónak befogadására alkalmas csónakkikötőt, amely mellett még egy négyszáz méteres szakasz lett kialakítva, amely a parti horgászathoz nyújt segítséget.


Fűz-kút
Az első ciszternákat még a rómaiak létesítették, ennek egy hátra maradt tagja a Fűz (v. Fisz)-kút környéke is. (Dornyai Vigyázó 1934) Nevét a kút mentén található fűzfákról kapta, melyek szinte eltakarják.


Kitaibel kilátó
A balatoni riviéra egyik kiemelkedő pontján, a pados dolomitból felépülő 225 m magas hegyen 2002-ben építette meg a Vonyarcvashegyi Önkormányzat segítségével a Balaton-felvidéki Nemzeti Park az új kilátót.


A Lidó Strand
Területe 60 ezer négyzetméter, három bejáraton, a három pénztárnál közelíthető meg. A víz szerelmesei a környék egyik legnépszerűbb strandját találják itt, mely homokos partszakaszával, gyermekmedencéjével, játékaival, árnyékos homokozóival a gyermekek és felnőttek körében egyaránt közkedvelt. A fürdőzés mellett számtalan színvonalas szolgáltatás biztosítja a gondtalan pihenést, többek között szörfiskola, vízisípálya, strandröplabda és strandkézilabda pálya, vízibicikli, minigolf, csónakázás, vitorlázás, játszótér, horgászás, büfék, étterem. A pénzért bérelhető kabinok mellett díjtalanul használható öltözők is vannak. A strand minőségét a bíráló bizottság 2005-ben és 2006-ban "kékhullám zászlóval" ismerte el.


Millenniumi emlékmű
Major Lajos vonyarcvashegyi fafaragó tervei és munkája révén állíttatta a helyi Önkormányzat a Millennium évében.


Szent Mihály-domb
A 136 méteres dolomitképződmény valaha sziget volt. A 13. században a dombtetőn kis vár épült, amely a történelem viharában a kis kápolnát kivéve szinte teljesen megsemmisült. A néphit szerint a kápolnát 1729-ben építtette az a 40 halász, akik szerencsésen megmenekültek egy pusztító balatoni viharból. A kápolnához fűződő legenda mese és valóság keveredése. A vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolna hazánk egyetlen halászkápolnája. Az épület mellett egy régi temetőhely található. A műemlék jellegű épület környékéről gyönyörű kilátás nyílik a Keszthelyi hegységre és a Balatonra, a keszthelyi öböltől a berényi partokig, de csodálatos a kilátás a „tanúhegyekre” Szigligettől Badacsonyig.E táj csodálatos szépsége, a kápolna és legendája sok írót és költőt megihletett.

Szeghalmy Gyula (1939) szép gondolatai mindent elmondanak Vonyarcvasehgy gyöngyszeméről.„ A tetőre parányi templomot emelt a kegyelet. Hálás és kedves volt ide emelni a magányba. Ide a tetőre, hogy őrszemével végignézzen a tó felületén, hogy harangszóval innen üdvözölje a hajnalt, az alkonyt, a fényes csillagszemekkel kivert ég éjszakáját, és a vihar előtt innen intse a parti halászokat, vigyázzatok, támadóban a vihar!"


40 Halász Emlékhely
A hálás utókor Szerdahelyi Károly építész tervei alapján egy régi, omlatag halottasházból kialakította a 40 halász emlékhelyet, melyben Németh János keramikusművész dombormű alkotása idézi fel a csodás megmenekülés történetét. Hagyományteremtő kezdeményezésként minden év augusztusában színvonalas és változatos programmal itt rendezik meg a "40 halász emléknapot" a ma élő balatoni halászok tiszteletére is.

kedvezmények
4 éves korig 100%  
4-14 éves korig 40%  
Csoport 10%   15 főtől
Az oldalon és kiadvanyainkban talalható árak tajekoztató jellegűek, ajanlattételnek nem minősülnek. Az oldalon előforduló esetleges hibákért, elírásokért, pontatlanságokért, felelőséget nem vállalunk.
A szálláshelyek esetenkénet naponta változó árakat alakalmaznak. Pontos árakért érdeklődjön és kérje előzetes kalkulációnkat.
Szállás info
 • STÍLUS
  Sport, aktív pihenés, Gyermekbarát (3 éves korig ingyenes.), Bortúra, Falusi turizmus, Vízpart, Kutyabarát, Balaton
 • TELEPÜLÉS
  Vonyarcvashegy
 • SZÁLLÁS TIPUSA
  Panzió
 • CÍM
  8314 Vonyarcvashegy, Arany János út 7.
 • NYITVATARTÁS
  05.01-09.30
Vonyarcvashegyi és környéki programok
Település ismertető
 • Vonyarcvashegy

  Vonyarcvashegy a Keszthelyi-öböl partján, a Keszthelyi-hegység déli lankáin, Zala megye keleti részén fekszik. L...

Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu